انواع صحافی سررسید و سالنامه
هر چه بیشتر به ایام عید نوروز 94 نزدیک میشویم، تکاپوی مدیران در سفارش، انتخاب و خرید هدایای تبلیغاتی افزایش مییابد. همچنین تنوع و گستردگی انواع هدایا با قیمت و کیفیت گوناگون ممکن است انتخاب را سختتر نماید. از طرفی، یکی از هدایای ارزنده و مورد قبول همگان از دیر باز سررسید و تقویم بوده و هست. قصد داردیم طی مطالبی آموزنده شاخص ها و پارامترهای مهم در انتخاب سررسید را به اطلاع برساند تا شاید در این مهم شما کمک کوچکی داشته باشد. حتماً برای شما مهم است که سررسید و سالنامه ای که برای سازمان تان انتخاب میکنید، سررسید خوبی باشد و مورد تائید مدیران مجموعه و مخاطبان واقع شود. در زیر اطلاعاتی در خصوص کیفیت و مدلهای مختلف سررسید آمده که می تواند به شما کمک کند تا موفق شوید بر اساس بودجه ای که دارید، انتخاب مناسبی انجام دهید و از کیفیت آن نگرانی نداشته باشید. در این مقاله صحافی سالنامه مورد بررسی واقع شده. در نوشتارهای دیگر می توانید اطلاعاتی در خصوص جلد، کاغذ، طراحی، مشاهده نمائید.
اهمیت صحافی سررسید
حتما برای شما اتفاق افتاده که جلد سررسید تان در اواسط سال جدا و بلا استفاده شده باشد. برای بسیاری از مصرف کنندگان نیز، عامل صحافی خوب و بادوام، مهم ترین نشانه و عامل کیفیت و انتخاب است. یک سررسید هر چه قدر زیبا و نفیس که باشد، بدون صحافی مناسب، نا کارآمد خواهد بود. با خواندن توضیحات زیر مطمئن هستیم که این اتفاق برای شما تکرار نخواهد شد:
عموماً در سالنامه ها از دو نوع صحافی استفاده می شود. 1- ته دوخت 2- فنری.
صحافی ته دوخت
به طور کلی با استحکام ترین و رایج ترین روش در بین تمامی روشهای صحافی ته دوخت است. در این روش کاغذهای تا شده به هم دوخته و چسبانده میشوند. گفتنی است این روش صحافی، برای کتابهای نفیس و سررسید استفاده میشود.
صحافی فنری
در این روش ابتدا صفحات سوراخ و سپس حلقه های پلاستیکی یا فلزی را از آن عبور میدهند. مانند عکس های زیر. نکته قابل ذکر آن است که بسیاری از مدیران، این گونه صحافی را نمی پسندند؛ علت این امر آن است که به زعم آن ها این مدل سالنامه ها به اندازه کافی وزین و صاحب اعتبار نیستند؛ شاید به این دلیل که ایستایی و موزونی این مدل صحافی به اندازه سررسیدهائی با صحافی ته دوخت نیست.
سررسید صحافی فنری
البته امروزه از این مدل صحافی در قالب جلدها گلاسوری یا ارگانایزر استفاده می شود که برطرف کننده ضعف مذکور است. در این خصوص باید به یک نکته مهم توجه کرد؛ بسیاری از جلدها، تولید کشور چین هستند و علیرغم ظاهر قابل قبول دچار مشکل کیفیت پائین جنس و دوخت هستند. پیشنهاد ما آن است که از صحافی های ایرانی استفاده نمائید. به هر ترتیب در صورتی که این مدل سررسید را انتخاب می کنید حتماً از کیفیت آن اطمینان حاصل نمائید.
آزمون کیفیت صحافی
-
سررسید را محکم در میان دو دستان تان قرار دهید و دستها در جهت مخالف برانید. اگر بازه تحرک دو سمت زیاد باشد، شما باید نگران کیفیت صحافی باشید. چرا که در بلند مدت احتمال جدا شدن صفحات از جلد وجود دارد.
-
پیشنهاد ما این است که از این روش در صورتی استفاده کنید که روش بالا، اطمینان شما را فراهم نکرده باشد. این روش اندکی غیر معمول است و ممکن است سبب بلا استفاده ماندن سررسید مورد آزمایش شود. برای این کار تعداد حدود 10-20 برگ از صفحات بالائی سررسید را در دستان تان بگیرید. سپس دستان تان را با اندکی شتاب بالا و پائین نمائید. اگر جلد دچار آسیب نشده باشد، میتوانید مطمئن باشید که این سررسید میتواند حتی بیش از یک سال کار کند. لازم به ذکر است که سررسیدهای رث گرافیک همواره به صورت تصادفی مورد این آزمون واقع می شوند. آزمون دوم تنها مربوط به صحافی ته دوخت خواهد بود.